Gefeliciteerd met uw aankoop van de 'Smartwares HD indoor IP camera C723IP'. Een binnen huiscamera waarmee u bewakingsbeelden via een lokaal netwerk, een internetverbinding of de 'HomeWizard Cameras -app'  kunt bekijken. De camera kan via een ethernetkabel of een WiFi-verbinding worden aangesloten. De camera is uitgerust met infrarood-LEDs en kan zowel overdag als 's nachts beeld- en geluidsopnamen maken.

Nu begint de installatie. Wees gerust, dit is heel gemakkelijk om te doen. Het gaat om de volgende stappen;

Installeer de app - Installeer de HomeWizard Cameras-app op uw smartphone.
Installeren van de camera - De camera gereed maken voor installatie
Start de app -  Start de HomeWizard Cameras-app om de installatieprocedure te starten
Plaats de camera binnenhuis - Monteer de IP-camera binnen in uw huis.

Installeer de app

We beginnen met het installeren van de HomeWizard Cameras-app op uw Android-toestel of iPhone. Ga op uw smartphone naar de App Store/Google Play store en zoek de 'HomeWizard Cameras'-app van HomeWizard, of klik op de onderstaande link om direct de bijbehorende HomeWizard Camera-app te installeren op uw smartphone.

Apple App Store

Google Play Store

Installeer van de camera

Voordat u de HomeWizard Cameras-app kan gebruiken, moet de camera klaar gemaakt worden voor installatie.

Monteren

Monteer de camera met de meegeleverde voet. Schroef de voet goed vast aan de camera.

MicroSD ( optioneel )

Plaats eventueel de MicroSD-kaart aan de zijkant van de camera voordat de voedingskabel wordt aangesloten. Druk voorzichtig door totdat u middels een klikje hoort dat het kaartje goed bevestigd is.

TIP:
Voor meer informatie of uw MicroSD-kaart wel geschikt is voor de camera zie
Opslag

Adapter

Sluit de voedingsadapter met kabel aan op de gelijkstroom aansluiting aan de achterkant van de camera aan. Steek vervolgens de stekker van de adapter in het stopcontact.

Ethernetkabel

Sluit de bijgeleverde ethernetkabel aan op de netwerkpoort van de camera. Sluit het andere uiteinde van de ethernetkabel op de router aan. De groene LED op de ethernetpoort gaat branden als de camera op het netwerk is aangesloten.

IDnummer

Noteer het ID-nummer van de camera. Het kan later van pas komen voor installatie van de camera. Het ID-nummer van de 'Smartwares HD indoor IP camera C723IP' is aan de zijkant zichtbaar boven de sleuf voor de MicroSD-kaart.het ID-nummer is zoals hiernaast afgebeeldBijvoorbeeld:
  •  C17583
  •  C17583.cameras.smartwares.eu.

Start de app

Voordat u de camera wil toevoegen aan de HomeWIzard Cameras-app, houd rekening mee met het volgende:

• Thuisnetwerk

Zorg ervoor dat de camera zich op hetzelfde netwerk als uw smartphone bevindt, voordat je begint.

Start de HomeWizard Cameras-app op uw smartphone. In de app wordt u gevraagd om de volgende stappen te doen, volgens deze instructies:

Account

1. Open de 'HomeWizard Cameras'-app
  2. U komt op het welkomstscherm. Selecteer 'Volgende' om het installatieproces te starten.
  3. Voer uw e-mailadres in en ga naar het volgende scherm. (Kies voor inloggen wanneer u al een HomeWizard-account hebt)
  4. Als u nog geen account hebt, verschijnt er een knop om een nieuw account aan te maken door op 'Account aanmaken' te klikken.
  5. Uw account is aangemaakt. U komt nu terecht in het startscherm.

Camera toevoegen

1. Ga in startscherm naar de 'App Instellingen'  door op het tandwiel-pictogram in de rechterbovenhoek te klikken.
  2. Selecteer 'Camera toevoegen
  3. Als de camera goed is aangesloten druk op 'Start installatie' om de camera toe te voegen aan de app.
  4. Na enkele seconden wordt de camera gevonden op het thuisnetwerk en verschijnt het ID-nummer.
    • Op moment dat het ID-nummer niet gevonden wordt. Kunt u de ID-code ook handmatig opgeven.
    • Het ID-nummer van de camera is bij de C723IP camera zichtbaar aan de zijkantvan de camera
      • De volledige ID-code van de is bijvoorbeeld C15000.cameras.smartwares.eu.
  5. Geef camera een naam ;
    • Geef de zojuist gekoppelde camera een naam en druk dan op 'Volgende'
  6. Geef camera een wachtwoord :
    • Er verschijnt een willekeurig gegenereerd wachtwoord. Wij raden u aan dit te gebruiken.
      • Druk op 'Gebruik dit wachtwoord' als u dit sterke wachtwoord wil gebruiken voor deze camera.
      • Druk op 'Eigen wachtwoord' om het wachtwoord aan te passen.
        • Uw eigen wachtwoord vereist minstens 12 karakters waarvan minimaal één cijfer, hoofdletter, kleine letter en een van de volgende speciale tekens $ - _ . + ! * ' ( ) ,
      • TIP: noteer het wachtwoord en bewaar deze goed
  7. De camera is succesvol toegevoegd. U kunt nu beginnen met het gebruik van de camera. Druk op 'OK' om terug te keren naar het hoofdscherm.

BELANGRIJK

Wil je dat deze camera gebruikt maakt van de wifi verbinding. Ga dan naar deze pagina; Wifi verbinding maken

Plaats de producten bij u thuis

Nadat u deze stappen voltooid hebt kun u de camera op gewenste plek plaatsen. Houd rekening met de instructies en tips van elk product. De belangrijkste tips op een rijtje;

• Plaats de camera binnenhuis

De 'Smartwares HD indoor IP camera C723IP' is een binnencamera en kan niet buiten worden geplaatst, of een plaats waar het nat of vochtig kan worden.

• Plaats de camera bij voorkeur in een hoek van de ruimte

Vanuit een hoek heb je het beste overzicht van een ruimte. Ook is het moeilijker om de camera te saboteren zonder door de camera zelf gezien te worden.

• Plaats camera niet te hoog
Een te hoog geplaatste bewakingscamera die dichtbij het object hangt, filmt teveel van boven. Goed om te zien of er iemand loopt, maar zinloos om te zien wie er loopt. Als camera's alleen hoog kunnen hangen is het raadzaam om enige afstand van het object te nemen, of om de camera bijvoorbeeld aan een muur te hangen.
  • Plaats camera niet achter glas
Wanneer het donker wordt, gaat de infrarood verlichting aan voor nachtzicht, een raam weerspiegelt de infrarood verlichting. Gevolg hiervan is dat de camera buiten niets kan zien door de reflectie van het glas. Als er voldoende natuurlijke verlichting buiten beschikbaar is kun je er voor kiezen om de infrarood verlichting op de camera volledig uit te schakelen.
  • Let op de verlichting in de ruimte
Een camera zal altijd proberen een gemiddelde belichting te maken voor wat hij ziet. Het beste beeld heb je bij weinig contrast. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden de camera direct in een lamp te laten kijken. Gevolg is dat de camera zijn verlichting zal bijstellen op de felheid van de lamp waardoor de omgeving donkerder dus donkerder word.

U kunt ervoor kiezen de camera op een plat oppervlak te plaatsen of de camera met schroeven op een door u gekozen plaats te bevestigen.