Smarthome Pro.

Onze slimme apparaten zoals de Smart Torenventilator en Robotstofzuiger zijn ontworpen om exclusief met 2,4GHz WiFi-netwerken te werken, in tegenstelling tot 5GHz-netwerken waar ze niet mee kunnen verbinden

Mocht je problemen ondervinden met het verbinden van onze producten met je WiFi-netwerk, werp dan een blik op de onderwerpen hieronder.

2.4GHz of 5GHz?

Tegenwoordig zenden de meeste routers twee aparte draadloze netwerken uit.

Onze smart-producten werken enkel met 2,4GHz. Zorg er voor dat je router een 2,4GHz-netwerk uitzendt en niet enkel een 5GHz-netwerk. Je kunt deze instellingen zien en aanpassen in het instellingenmenu op je router

Weet je niet precies hoe je in het menu van je router komt, raadpleeg dan de handleiding van de router of neem contact op met je internetprovider.

Interferentie, de oorzaken en de oplossingen.

Interferentie (de verstoring van het signaal) kan veel verschillende oorzaken hebben. Van metalen objecten in huis zoals radiatoren en armaturen, tot gewapend beton in nieuwbouwhuizen. Ben altijd bewust waar en op welke manier je je draadloze apparatuur plaatst, dit kan veel interferentie en ergernis schelen.

De grootste bronnen van interferentie zijn andere WiFi-netwerken. Vooral in gebieden waar er veel verschillende netwerken aanwezig zijn, is het een must om een sterke router te hebben die een krachtig signaal uitzendt.

Echter, de beste maatregel tegen interferentie van andere netwerken is het veranderen van het WiFI-kanaal in de instellingen van de router. Check op welke kanalen de andere WiFi-netwerken in de buurt uitzenden en pas je eigen kanaal hier op aan. Zorg er voor dat het kanaal van jouw WiFi-netwerk niet of zo min mogelijk in gebruik is.

Ook hiervoor geldt: raadpleeg de handleiding of neem contact op met je provider voor hulp, mocht je er zelf niet uit komen.

WiFi-instelling: B/G/Mixed of N-Only.

Om een lang technisch verhaal kort te maken: WiFi zendt uit over een bepaalde netwerkstandaard. Dit is B/G/N (Mixed) of N-Only. Dit is een instelling die aan te passen is in je router.

Het is erg belangrijk dat je 2,4Ghz-netwerk staat ingesteld op B/G/Mixed of B/G/N/Mixed en niet op N-Only. Mocht je problemen hebben met het verbinden van je slim apparaat op WiFi, check of deze instelling goed staat!